Thursday, December 30, 2010

VK5JST Antenne analyser (5)

De analyser is afgebouwd, echter had ik het probleem dat de freqentie niet goed werd weergegeven op het display. Na een grondige inspectie en nog eens doorsolderen van de ic-voeten nog eens geprobeerd maar zonder succes.
Gelukkig bracht de kennis en het scherpe oog van Theo pa0kn uitkomst; een verbinding naar aarde zat niet vast. Project is voorlopig afgerond, wellicht maak ik in de toekomst de com-port extern zodat de software makkelijk aangepast kan worden.

Analyser is build now, hence there was a problem regarding freqency readout. After checking and resolder some ic-sockets a second try without success.
Glady the knowledge and sharp eyes of Theo pa0kn who saw that one connection to ground was not soldered solved the problem. Project is closed now, but maybe in the future i will make an external com-port to easily update the embedded software.

Werkende analyser, antenne perfect op 20 meter.
Working analyser, antenna matches perfect on 20 meter.

4 comments:

 1. ziet er mooi uit. Ik heb de antenneaansluiting met een UHF chassis uitgerust.

  ReplyDelete
 2. Dank je Tjeerd, je kunt het net niet op de foto zien, maar ik heb ook een UHF chassisdeel genomen en daar twee dikke koperdraden aangemaakt welke precies door de stekkers op de analyser klemmen. Mogelijk maak ik nog een BNC aansluiting aan de bovenkant.
  Ik ben in ieder geval tevreden met het verlicht display wat een stuk duidelijker is dan onverlicht.

  ReplyDelete
 3. Hallo Ton. Succes met je werkende analyzer. Ben Zijlstra - Tilburg.

  ReplyDelete
 4. Dank je Ben, het was een gezellige en leerzame middag bij Theo.

  ReplyDelete