Tuesday, December 21, 2010

Kenwood TS-520

Sinds kort toegevoegd aan de collectie vintage transceivers, de Kenwood TS-520. Een hybride transceiver uit de jaren 70. Net als de Yaesu ft-101xx bestaat de eindtrap uit 2 keer 6146B en stuurbuis 12by7a
Op de foto de set net in huis; S-meter uitlezing is wat verkleurd door zonlicht, verder is de set wat stoffig en heeft een opfrisbeurtje nodig.

A new acquisition added to my collection of vintage transceivers this Kenwood TS-520. A hybride tranceiver from the seventies. Just like Yaesu's FT-101xx the final amp consists of 2 6146B and driver 12by7a.
Picture shows the transceiver just when received and connected. The readout of the S-meter is a bit vague due to sunlight, transceiver needs some cleaning now.


Bodemzicht, alles zit er keurig uit, geen lekkende elco's of andere vreemde zaken.
Bottomview, looks good, no capacitors which are leaking or other issues.

De S-meter vervangen...dat is een hoop werk! Meteen het front en knoppen eraf, die worden gereinigd.
Replacement of the S-meter.. a lot of work! The front and knobs are cleaned.


Alles in elkaar gezet en werkt prima, mooi rustig en prettig geluid. Moet nog even kijken hoe ik de sierstrip bij kan werken.
Put the parts together and working fine, nice and mellow sound. I have to think how to touch up the binding.

Kijk en luister op youtube, Watch and hear on youtube:

5 comments:

 1. Leuke radio. Video gezien, de radio ontvangt mooi. Neem aan dat het 80m was? Moet die rand glimmen of gewoon zilverkleur zijn? Je zou zilverkleur autolak kunnen proberen misschien. 73, Bas

  ReplyDelete
 2. Hoi Bas, ja dat was idd het NL netje op 80 meter. De randen moeten zilverkleurig zijn, maar dat is op een aantal plekken weg. Moet eens kijken hoe ik dat op een simpele manier kan herstellen. Mogelijk met een lakstift ofzo.

  ReplyDelete
 3. Ton,

  Kijk ook een op de website van K4EAA voor meer info omtrent de TS-520.

  http://www.k4eaa.com/index.html

  Suc6, Wim
  TS-520/TV502/TV506 /VFO-520 /DG-5 en nog een TS-530 later gekocht.

  ReplyDelete
 4. Oke Bill, deze site ken ik al!
  Toch bedankt voor je reactie.

  73's Ton pa1pxl

  ReplyDelete
 5. Wat een fantastische set die TS-520. Zelf heb ik er 1 met daarnaast een moderne TS-590S en ik gebruik standaard de TS-520 omdat die veel gebruiksvriendelijker is en aardiger voor de oren. Na 40 jaar gebruik is de stuurbuis aan vervanging toe en de schakelknop (bandselector) maakt slecht contact, echter dat is simpel zelf op te lossen. Tegen mensen die nog zo'n apparaat hebben staan zou ik zeggen "Niet weggooien want deze oude apparatuur werkt veel fijner als al het andere moderne spul dat nu te koop is.

  ReplyDelete